Tweet içine mesaj butonu eklenebileceÄini biliyor muydunuz? Twitter’daki adı ile Direct Message kısaca DM butonunu, Tweet’lerimize ekleyerek, takipçilerimizden mesaj almayı kolaylaÅtırabiliriz. Bu özelliÄi, kampanya bilgisi içeren tweetlerde rahatlıkla kullanabiliriz. Retweet ya da bir takipçinizin Like’laması ile kampanya bilgisi içeren Tweet’inizle karÅılaÅacak olan bir müÅterinin sizinle DM yolu ile iletiÅim kurabilmesi için öncelikle profilinizi ziyaret etmesi ve buradan DM seçeneÄini seçmesi gerekirken, bu iÅlem ile bu uzun yolu kısaltabileceksiniz.
Tweet İçine Mesaj Butonu Ekleme
İlk yapmamız gereken iÅlem, hesabımızı herkesten DM almaya açık hale getirmek olacak. Bunu yapabilmek için Twitter hesabımıza webte ziyaret ederek, saÄ Ã¼st köÅedeki profil resmimize tıklıyoruz. Altında açılan seçeneklerden Ayarlar ve Gizlilik kısmına geliyoruz.
Ayarlar ve Gizlilik sayfasının alt kısmında bulunan Direkt Mesajlar kısmında Herkesten Mesaj Al seçeneÄini aktif hale getiriyoruz.
Tweet İçine Mesaj Butonu ve Twitter ID
Her Twitter hesabının, kullanıcı adı ile oluÅan bir URL’si olduÄu gibi bir de ID’si vardır. ID, kabaca o web sitesine üye olduÄunuz sıra numarası gibi bir anlama gelir. ÃrneÄin benim Twitter kullanıcı adım @serdarbagtir ve dolayısıyla bana ait olan URL, https://twitter.com/serdarbagtir ama gerçekte Twitter beni kendi kayıtlarında 11122xxxx numaralı kullanıcı olarak tutuyor.
Åimdi siz de, Ayarlar ve Gizlilik sekmesinin altında bulunan Twitter Verileri bölümüne Åifrenizle giriÅ yaparak, kendi ID’nizi öÄrenin ve bunu bir yere not edin.
https://twitter.com/messages/compose?recipient_id=twitter-verileri-kısmında-yazan-id-ile-deÄiÅtirin
Bu URL’nin sonundaki kısmı, kendi ID’niz ile deÄiÅtirdiÄinizde, Tweet içine mesaj butonu eklemeye hazırsınız.
Son olarak ID’niz eklenmiÅ URL’yi yeni yazacaÄınız Tweet’in içine ekleyerek paylaÅ butonuna bastıÄınızda, gönderdiÄiniz Tweet’in içinde mesaj butonu olduÄunu göreceksiniz.
Tweet İçine Mesaj Butonu Eklemek Faydalı mıdır?
Twitter, anasayfanın güncellenmesi bakımından, en hızlı sosyal aÄlardan biri. Bu yüzden de kullanıcıların, bir Tweet’le karÅılaÅma süreleri oldukça kısıtlı. Ãzellikle, tek bir Tweet ile kullanıcılarını eyleme geçirmek isteyen kurumlar için faydalı olduÄunu söyleyebiliriz. Tweet ile karÅılaÅan kullanıcıların, karar verme sürelerini kısaltacak bir eylem butonu olarak kullanabilirsiniz. Twitter’da, Tweet’lerinize reklam (sponsorlu tweet) vermek yerine, çok takipçili hesaplardan Retweet satın alma yoluna gidiyorsanız, mesaj gönder butonu eklenmiÅ Tweet’lerinize Retweet yaptırmak, ayrıca avantaj saÄlayacaktır.